LET OP MET GARANTIE GEVEN

Fabrikanten/producenten, leveranciers, aannemers en montagebedrijven, een ieder geeft op zijn beurt in het proces van kozijnen en gevelbeplating garantie aan zijn of haar opdrachtgever, maar let op!

Niet zelden worden wij als Bouwschadeherstel benaderd om advies te geven bij geschillen, het vaststellen van oorzaak of het oplossen van schades.

Ter zaken kundige  weten dat het in geval van het oplossen van garantie kan gaan om forse bedragen, Ervaring van diverse cases leert dat wanneer men zorgvuldig om gaat bij het opstellen en verstrekken van garanties een hoop kosten kan besparen. Buiten dat garantie claims veel geld kunnen kosten gaat deze claims veelal gepaard met een hoop negatieve energie waar niemand echt op zit te wachten.

Garantie op gevelbeplating

Bij het verstrekken van garantie op gevelbeplating zien we in de praktijk dat hier door de verstrekker vrijwel nooit uitzonderingen op gemaakt worden of uitsluitingen. De praktijk leer echter dat stalen en aluminium gevelbeplating ook niet zelden wordt toegepast voor luifels. Bij het toepassen van beplating van luifels is het grote probleem dat deze onderhevig zijn aan vuil aantasting en vocht. Gelet op het feit dat de beplating nimmer door natuurlijke bewatering als regen wordt schoongemaakt blijven deze onder heven aan een hoge belasting. Deze belasting uit zich veelal binnen de garantie termijn bij aluminium in filiforme corrosie en bij staal in corrosie vorming op de beplating, de herstel kosten hiervan zijn afhankelijk van het aantal M2 niet gering.

Advies

Raadzaam is het expliciet uitsluiten van garantie van panelen welke verwerkt worden onder luifels en overkappingen, mocht uw opdrachtgever deze uitsluiting om zijn motiverende reden niet accepteren is het raadzaam om een vier jaarlijkse reiniging van de panelen te eisen, vergeet hierbij niet dat uw opdrachtgever dit schriftelijk moet kunnen aantonen, van belang is het dat men uitsluitend een neutrale autoshampoo gebruikt tijdens de reiniging beurten en geen ander soortige reiniging middelen.

Garantie op kozijnen

Voor wat betreft de garantie op aluminium kozijnen, afhankelijk van de vervuilingsklasse waar de kozijnen worden toegepast is het raadzaam om te kijken naar de oppervlakte behandeling welke U toepast, geanodiseerd is bv. Voor C5 gebieden raadzaam maar ook Chloor, zouten en vocht spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de oppervlaktebehandeling. Ook een onderhoud clausule mag zeker niet ontbreken in uw garantie voorwaarde.

Gevelschade Nederland adviseert u graag bij het opstellen van uw garantie voorwaarde. u kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor onder telefoon nummer 078-6131518 of stuur een e-mail naar info@gevelschade.eu

 

Gevelschade Nederland

let op met garantie geven